سامانه کدال چیست و چه کاربردی برای سهامداران دارد؟
در این مقاله به سوالات زیر پاسخ می دهم:
– مزیت های سایت کدال چیست؟
– منظور از ناشران بورسی چیست؟
– کدال برای سهامداران چه کاربردی دارد؟
– رایج ترین گزارش هایی که در سامانه کدال منتشر می شود چیست؟
سرمایه گذاران برای ورود به بازار بورس نیاز به تجزیه و تحلیل سهام و بررسی آنها دارند. هر سرمایه گذار بر اساس نوع تحلیل و دیدگاه زمانی خود برای سرمایه گذاری به یک منبع اطلاعاتی دقیق در مورد شرکتهای بورسی نیاز دارد که از صحت اطلاعات آن مطمئن باشد. سازمان بورس از سال ها قبل در اقدامی موثر پایگاهی را تعریف کرد که در آن تمام شرکت ها ملزم شدند تا کل گزارشهای خود را در آن منتشر کنند. “سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران” که از آن به عنوان سامانه کدال یاد میکنند سامانه ای است که به همین منظور راه اندازی شده است.
آدرس سامانه کدال:
آدرس سایت سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران www.codal.ir است که مرجع کامل اطلاعات شرکت های پذیرفته شده در بورس می باشد.
مزیت های سایت کدال:
هدف اصلی از راه اندازی سامانه کدال فراهم آوردن پایگاه داده اطلاعات مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس است، تا سرمایهگذاران بعد از ورود به بازار بورس تهران به راحتی بتوانند اطلاعات منتشر شده از سوی شرکت ها را دریافت کنند و مجبور نباشند برای به دست آوردن اطلاعات هر شرکت به یک سایت مجزا مراجعه کنند.
از دیگر مزیت های سامانه جامع اطلاعات ناشران می توان به این موارد اشاره کرد:
– تسهیل و سرعت بخشیدن به فرآیند ارائه اطلاعات شرکتها
– ایجاد بستر ها و فرآیندهای گزارش گیری طبق اصول جهانی
– ایجاد دسترسی آسان به اطلاعات برای سهامداران و تحلیلگران
– ایجاد سیستم نظارتی دقیق، افزایش دقت محاسبات و افزایش شفافیت اطلاعاتی
منظور از ناشران بورسی چیست؟
تمامی شرکت هایی که نماد آنها در سازمان بورس درج شده است جزو ناشران بورسی میباشند، که ملزم به انتشار گزارشهای مصوب سازمان بورس هستند تا از این منظر بتوانند به حیات خود در بورس ادامه دهند.
کدال برای سهامداران چه کاربردی دارد؟
سرمایه گذاران در بازار بورس از دو طریق سود به دست میآورند:
۱- از طریق افزایش قیمت سهام
۲- از طریق تقسیم سود نقدی مصوب مجامع عمومی عادی سهام
بیش از ۹۰ درصد مواقع، رشد قیمت سهام به دلیل یک خبر یا اتفاق در درون شرکت است. این اخبار را سرمایه گذاران از طریق گزارشهای منتشر شده شرکت ها در سامانه کدال به دست میآورند. طبق قانون حداکثر چهار ماه پس از پایان سال مالی، شرکتها باید مجمع عمومی عادی را برگزار کنند و در صورتی که عملیات سال قبل آن شرکت سودآور بوده باشد، موظف هستند که حداقل ۱۰ درصد آن سود را بین سهامداران تقسیم کنند. همچنین طبق قانون بورس شرکتها باید ۱۰ روز قبل از برگزاری مجمع، آگهی دعوت به مجمع را در سامانه کدال درج کنند تا سرمایهگذاران بتوانند در مورد سهامشان تصمیمگیری کنند.
همزمان با انتشار آگهی، باید زمان پرداخت سود نقدی مصوب مجمع را اعلام کنند تا سرمایهگذاران با آگاهی و اطلاعات کامل نسبت به تمامی جزئیات، تصمیم گیری کنند. یعنی در این سامانه اطلاعیه دعوت نامه ها، تقسیم سود سهام، دستورکار مجامع و …منتشر می گردد که اطلاع از آنها برای سهامداران مهم است.
رایج ترین گزارش هایی که در سامانه کدال منتشر می شود، چیست؟
گزارش هایی که در سایت کدال منتشر می شود دامنه گستردهای دارد که تحلیلگران، به ویژه کسانی که بنیادی کار هستند، استفاده های بسیاری از این اطلاعات میبرند. بعضی از این گزارش ها عبارتند از:
– صورتهای مالی میان دوره و پایان دوره:طبق قوانین سازمان بورس، شرکت ها موظف هستند صورتهای مالی خود را در دوره های سه ماهه منتشر کنند. گزارشهای میاندورهای ۳، ۶ و ۹ ماهه و البته گزارش سال مالی را می توانید در این سایت ببینید.
– گزارش ماهیانه: در این گزارش اطلاعات مربوط به میزان فروش و ارائه خدمات انجام شده طی یک ماه گذشته را همراه با حجم و نرخ فروش و در نهایت ارزش ریالی فروش کل، ارائه می کنند تا شفافیت اطلاعاتی از شرکتهای بورسی افزایش پیدا کند.
– گزارش هیئت مدیره: اعضای هیئت مدیره شرکت ها پس از انتشار صورتهای مالی حسابرسی شده ۱۲ ماهه، گزارشهایی درباره وضعیت فعلی شرکت و پیش بینی وضع آینده در سایت کدال منتشر میکنند. این گزارش ها یک منبع اطلاعاتی مهم برای سهامداران و تحلیلگران به حساب می آید.
– گزارش اطلاعات بااهمیت گروه الف: از سال ۹۶ شرکتها موظف شدهاند اطلاعاتی را که بر سود هر سهم اثر می گذارد را در قالب گزارش افشای اطلاعات بااهمیت گروه الف منتشر کنند. این گزارش شامل تغییرات سود هر سهم میشود.
– گزارش اطلاعات بااهمیت گروه ب: این گزارش شامل اطلاعاتی می شود که لازم است سهامداران از آنها آگاه باشند، اما تاثیر مستقیم روی سود هر سهم ندارد.
– گزارش تفسیری مدیریت: این گزارش، انتظارات مدیریت از فروش را مطرح میکند و معمولاً همراه با صورتهای مالی میاندوره ای منتشر می شود.
– یادداشتهای همراه صورتهای مالی: شرکتها موظف هستند گزارشهای حسابرسی شده را منتشر کنند. گزارش ها توسط حسابرس مستقلی که مورد تایید سازمان بورس باشد تدوین و جمع آوری میشود. عنوان اصلی این گزارش در سامانه کدال یادداشتهای همراه صورتهای مالی است.
– گزارش افزایش سرمایه: شرکت ها باید برای افزایش سرمایه مجمع فوق العاده تشکیل دهند و برای این کار ارائه چندین گزارش الزامی است. این گزارشها در قالب اطلاعیه های کدال در اختیار عموم قرار میگیرد.
مهمترین ویژگی بورس و بازار سرمایه، شفافیت آن است. سامانه و سایت کدال یکی از عوامل این شفافیت در نظر گرفته میشود. مرجعی که اطلاعات مهم و صورتهای مالی و گزارش های دوره ای شرکت ها را منتشر می کند و به صورت رایگان در اختیار علاقمندان قرار میدهد. لازم است تحلیلگران و سهامداران پس از ورود به بازار بورس تهران، سایت کدال را همواره تحت نظر داشته باشند و از اطلاعات موجود در آن برای تصمیم گیری های خود استفاده کنند.
ما و تیم کاریمان در استارت لایف در کنار شما هستیم تا بتوانیم بهترین اطلاعات را در اختیار شما عزیزان قرار بدهیم. با ما همراه باشید…
” نویسنده : فاطمه رحمانیان “
درآمدزایی/سرمایه گذاری/مرجع درآمدزایی مدرن/سفیران تجارت آزاد/بورس/اپلیکیشن معاملات باشگاه/باشگاه آگاه/بلاگ/سرمایه گذاری/توسعه فردی/محصولات/دوره ها/هایپ/ایشارژ/بازر/استارت لایف/بازار سرمایه/سازمان بورس/بورس تهران/بورس انرژی/آتی/بورس کالا/مقالات/ارز دیجیتال/رمز ارز/بیت کوین/اتریوم/تکنیکال/تکنوفاندامنتال/تابلوخوانی/رفتارشناسی/رفتارشناسی بازار/آموزش/بازار/بازار های مالی/مرجع درآمدرایی
دیدگاهتان را بنویسید