تفاوت ریزش و اصلاح قیمت سهم در بازار بورس
در این مقاله به سوالات زیر پاسخ می دهم:
– اصلاح در بازار بورس به چه معنی است؟
– ریزش در بازار بورس یعنی چه؟
– ریزش و اصلاح در بازار بورس چه تفاوتی با هم دارند؟
معاملهگران در بازار سرمایه می دانند که قیمت ها و روند سهام همیشه به شکل صعودی حرکت نمی کنند. بلکه اکثر مواقع حرکت آنها به صورت پله ای می باشد. وقتی که بازار به شدت منفی است و سرمایهگذاران پی در پی دچار زیان می شوند، احتمالا به راحتی نمی توانند تشخیص دهند که روند بازار برای طولانیمدت منفی میماند، یا به علت عرضه بالای سهم قیمت کاهش یافته و اصطلاحاً اصلاح بازار در حال انجام است و در فاصله کوتاهی شرایط تغییر کرده و روند مثبت ادامه می یابد. سوال این است که ریزش و اصلاح سهم چه زمانی رخ می دهد؟
اصلاح قیمت در بورس یعنی چه؟
اصلاح قیمت مثل یک ترموستات عمل کرده و روند غالب بازار را خنثی میکند. در حالت عادی صعود و نزول قیمت سهام به صورت پله ای بوده و یکباره تغییر نمی کند. اگر بازاربه طور ناگهانی روند صعود و نزول را به خود ببیند، قیمت برخلاف موج اصلی حرکت می کند. وقتی که در بازار قیمت ها بیش از اندازه واقعی خود رشد کنند و سرمایهگذاران اقدام به فروش سهام خود می کنند، این دوران را دوران اصلاح قیمت می نامند. به صورت کلی اصلاح می تواند یک حرکت نزولی در روند صعودی، یا یک حرکت صعودی در یک روند نزولی باشد. اما در بیشتر مواقع منظور از اصلاح، کاهش نسبی قیمت ها در یک روند صعودی است. در علم تکنیکال مبحثی به نام الگوهای برگشتی وجود دارد. الگوهای برگشتی در انتهای روند های صعودی یا نزولی شکل می گیرند و بیانگر برگشت بازار هستند. به عبارت دیگر الگوهای برگشتی باعث تغییر روند بازار می گردند. یکی از اولین نشانه های تشکیل الگوهای برگشتی شکسته شدن خط روند است. از انواع آن نیز میتوان به الگوی برگشتی سر و شانه، الگوی بازگشتی سر و شانه معکوس و الگوی بازگشتی سقف یا کف دوقلو اشاره کرد.
منطقی ترین برخورد در زمان اصلاح بازار چیست؟
در دوره اصلاح قیمت، عرضه بیشتر از تقاضا بوده و در نتیجه قیمت ها کاهش پیدا می کند. از آنجایی که سهام با ارزش ذاتی، پس از این دوره به روند افزایشی باز خواهند گشت، دوره اصلاح زمان مناسبی برای خرید سهام میباشد.
منظور از ریزش بازار چیست؟
در این زمان، دسته ی بزرگی از شرکتهای فعال در بورس با افت قیمت سهام مواجه می شوند و صف های فروش سنگین و طولانی ایجاد می شوند. ارزش سهام شرکت ها به سرعت کاهش پیدا میکند. سقوط یا ریزش بازار، کاهش چشمگیر و ناگهانی قیمت سهام در بخش های تاثیر گذار و با اهمیت بازار سرمایه بوده و منجر به کاهش قابل توجه ارزش اوراق می شود.
تفاوت اصلاح و ریزش در چیست؟ ساده ترین راه تشخیص ریزش بازار، استفاده از نمودار سهم و توجه به کف و سقف قیمت آن است. اگر قیمت در روند منفی به قیمتی زیر قیمت ابتدای موج رسیده باشد، شاهد ریزش هستیم و در غیر این صورت اصلاح را تجربه می کنیم.
چه نکاتی را هنگام منفی شدن بازار رعایت کنیم؟
۱- هیچگاه بدون استدلال و تحلیل در زمان ارزانی سهام نخرید!
زمانی خرید سهم در حالت کاهش قیمت آن صحیح است که بدانید ارزش ذاتی بالایی داشته و بدون تغییر در ارزش، قیمت آن پایین آمده است.
۲- از رفتار حقوقی ها پیروی نکنید!
ممکن است این فکر به ذهن برخی افراد برسد که حقوقی ها به دلیل اطلاعات بیشتری که در اختیار دارند، کار درست را انجام می دهند و می توانیم حرکات آنها را مبنا قرار بدهیم. اما باید بدانید تفاوتهای بزرگی میان استراتژی تصمیم گیری حقوقی ها با سرمایه گذاران خرد وجود دارد. پس تقلید حرکات آنها موجب موفقیت نخواهد شد.
۳- اقدام به فروش عجولانه و زیرقیمت نکنید!
بدترین اشتباه این است که سهام ارزنده خود را از ترس فرو رفتن در ریزش بازار بسیار پایین تر از قیمت واقعی بفروشید.
مشاوران و اساتید ما در استارت لایف افتخار دارند بهترین آموزش های بورس را به صورت حضوری و آنلاین در اختیار شما قرار بدهند. با ما همراه باشید.
” نویسنده : فاطمه رحمانیان “
درآمدزایی/سرمایه گذاری/مرجع درآمدزایی مدرن/سفیران تجارت آزاد/بورس/اپلیکیشن معاملات باشگاه/باشگاه آگاه/بلاگ/سرمایه گذاری/توسعه فردی/محصولات/دوره ها/هایپ/ایشارژ/بازر/استارت لایف/بازار سرمایه/سازمان بورس/بورس تهران/بورس انرژی/کدال/آتی/بورس کالا/مقالات/ارز دیجیتال/رمز ارز/بیت کوین/اتریوم/تکنیکال/تکنوفاندامنتال/تابلوخوانی/رفتارشناسی/رفتارشناسی بازار/آموزش/بازار/بازار های مالی/مرجع درآمدرایی
دیدگاهتان را بنویسید